Време за приготвяне: 60 минути
Нужните продукти:
200 г фурми
100 мл коняк
кората от един лимон
2 с.л. лимонов сок
200 г захар
3 яйца
150 г брашно
1 пакетче суха мая
120 г масло
за сервирането:
125 г маскарпоне
50 г пудра захар
лимоновите корички и конякът, в който са се киснали фурмите
Начин на приготвяне:
Разполовете фурмите, махнете костилките и ги накиснете в коняка заедно с лимонов сок и настъргана лимонова кора. Разбийте яйцата с брашното, добавете захарта, маята и разтопеното охладено масло. Разбъркайте и прибавете настъргана лимонова кора.
Трябва да се получи гъсто, лепкаво тесто. Изсипете тестото в подходяща форма и подредете отгоре фурмите. Печете 35-40 мин. в предварително загрята на 180 C фурна.
Охладeте 5-10 мин и поръсете с пудра захар. За сервирането направете крем като смесите маскарпоне, пудар захар, 1-2 с.л. от коняка, в който са киснали фурмите и настъргана лимонова кора.
Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във
Facebook
и
Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в
TikTok
Намерете ни в
Google News