Нужните продукти:
200 г крема сирене
100 г масло със стайна температура
100 г пудра захар
1 ванилия
250 г брашно
щипка сол
80 г орехи или лешници
100 г сладко от малини
Начин на приготвяне:
В купа разбъркайте маслото, кремата сиренето, захарта, ванилията и солта с миксер до кремообразно състояние.
Добавете пресято брашното и наситнените ядки.
Омесете тестото с ръце. Оставете го в хладилника за 20 мин.
Разточете го между два листа хартия за печене, на правоъгълник с дебелина 0.5 см. С помощта на формички за сладки /резци/ оформете тестото. Преди всяко рязане можете да топвате формичката в брашно, за да не залепва в тестото.
Бисквитите трябва да са с еднаква форма и големина, като половината трябва да имат отвор по средеата, направен с по-малка формичка за рязане на бисквити.
Печете в предварително загрята на 180 C фурна за около 10 мин.
Охладете ги.
Намажете малко сладко върху бисквита без дупка и отгоре залепете такава със дупка, така че сладкото да се вижда през нея.
Поръсете с пудра захар и сервирайте.
Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във
Facebook
и
Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в
TikTok
Намерете ни в
Google News