Време за приготвяне: 50 мин.
Нужните продукти:
½ телешки език
4 глави лук
прясна салвия
50 г масло
1 бахар, дафинов лист, черен пипер на зърна, карамфил
2-3 щипки захар
сол
За сервирането: ½ франзела, доматено пюре, 100 г кашкавал или друго сирене, пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Сварете езика, като го сложите във водата - 1 бахар, дафинов лист, черен пипер, карамфил.
Извадете езика и го оставете да поизстине, за да можете да го обелите.
Обезмаслете бульона като го оставите да изстине и отстраните отделилата се на повърхността мазнина.
В прецедения и обезмаслен бульон пуснете обелките от лука, оставете да поврат, след което го прецедете.
Нрежете главите лук на полумесеци, поръсете го със захар и сол и го намачкайте да омекне. Запържете го в масло заедно със салвия, след което я извадете.
Обелете езика, нарежете го на малки кубчета и го пуснете при лука да се запържи.
Сложете езика и лука в прецедения бульон, оставете да поври докато се обединят вкусовете и ароматите.
Нарежете франзелата на филийки под ъгъл, намажете ги леко с доматено пюре, поръсете с настърган кашкавал и ги запечете във фурната. Поръсете с насиннен магданоз и ги сервирайте към супата.
Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във
Facebook
и
Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в
TikTok
Намерете ни в
Google News