Любов и 45-ти калибър

Накрая има само две неща, които си заслужават...Романтичен екшън

Държава: САЩ
Година: 1994
Времетраене: 100 минути
Любов и 45-ти калибър
За продукцията

Сценарист и режисьор: С.М.Толкингтън

В ролите: Джил Белоуз, Рене Зелуегър, Рори Кокран, Питър Фонда, Майкъл Боуен

За да избяга от преследвачите си след злополучен обир, дребен крадец решава да отлети за Мексико с годеницата си и верния колт 45-ти калибър, но преди това имат и някои други важни планове...

Двама влюбени бягат от закона, след като добре "организираният" обир се проваля. Уати Уотс вярва в дребните обири, но не и в истинското насилие. Партньорството с налудничавия моторист Били Мак завършва зле и Уати бяга с приятелката си Старлин.

Двамата стават медийни любимци, благодарение на телевизионното внимание към тяхното "излитане" от границите на закона. След тях са психопатът Били, "умните" ченгета и финансовите акули...Имат всичко - куршуми, любов, страх и смях.

Дебютният филм на С.М.Толкингтън , с първа главна роля за Рене Зелуегър , припомня любовните кримки от 70-те и черния хумор на Куинтин Тарантино от "Криминале" с препратки към "Волния ездач" и автошарж от самия Питър Фонда в роля.

Номинация за дебют на Рене Зелуегър от американските награди "Независим дух" и номинация "Сребърен кон" от Филмовия фестивал в Стокхолм /1994-95/