Любов и инженерство

Ергените и техният гуру. Компютърни маниаци в търсене на аналоговата любов, всички Те - инженери...Документален филм

Държава: Финландия, Германия, България
Година: 2014
Времетраене: 81 минути
Любов и инженерство
За продукцията

Сценарий: Каарле Ато, Тонислав Христов

Режисьор Тонислав Христов

Оператор Петер Флинкерберг ф.а.о.

Музика Петър Дундаков

В ролите: Атанас Боев, Тодор Влаев, Туомас Ниемен, Маркус Виртанен, Андон Николов, Кати Ваинио, Маркус Рантала, Жуси Хакала, Осмо Тамисало, Жаклин Мустакас – Верхо, Микаел Сааринен, Мико Салминен и др.


Продължение на "Правилата на ергенския живот", заразено с хумор и съчувствие.

Четирима компютърни инженери, спецове във виртуалните контакти, търсят "аналогова" връзка. И са готови на какви ли не ходове – включително да станат опитни зайчета в експеримента на 3D-инженер, който разработва (псевдо)научна формула на любовта.

Съвременният живот в голямата си част е сътворен от инженери. Те обичат да изобретяват и да структурират нещата, като боравят с научни методи, е по-лесно, отколкото да общуват с противоположния пол. Атанас е български компютърен инженер, който твърди, че е хакнал любовта, но може ли да помогне на своите самотни и срамежливи колеги да намерят истинска любов и щастие? Опитвайки се да развие научната си формула за намиране на идеалната съпруга, той използва другите инженери като опитни морски свинчета...изнася им лекции с идеите си и ги изпраща да ги тестват в реалния свят, като ги направлява чрез безжична връзка по време на срещите им с потенциалните кандидатки - красиви млади жени. Дали правилата на привличането, секса и любовта са научни и искаме ли да ги знаем?

"Любов и инженерство" в "Смешен Филм фест" - Габрово и Boxoffice