Време за приготвяне: 40 мин.
Нужните продукти:
2 пуешки бутчета
1 консерва грах
3-4 парени капии
200 г домати от консерва
4 пресни зелени и червени чушки
2-3 люти чушки
3 скилидки чесън
оцет
захар
сол
копър
1 франзела за сервирането
червен пипер
Начин на приготвяне:
Сварете пуешките бутчета в тенджера под налягане в студена вода, с няколко зърна черен пипер, една глава лук, необелен и малко чубрица. Нарежете чесъна, лютите чушки, парените капии и пресните чушки.
В тиган налейте малко от оцета, захарта, зехтина и оставете да се редуцира. Тогава сложете всичко нарязано. Оставете сместа да заври и добавете доматите. Отцедете граха и го сложете в тигана. След това добавете свареното, обезкостеното, накъсано месо. Накрая добавете наситнен копър. Разбъркайте и сервирайте с препечен хляб с олио, сол и червен пипер.
Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във
Facebook
и
Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в
TikTok
Намерете ни в
Google News