Време за приготвяне: 15 мин
Нужните продукти:
400 г печена тиква
2 с.л. горчица
100 г тиквени семки
Тиквено олио
1 глава лук
2 скилидки чесън
прясна салвия
куркума
едра сол
щипка захар
лют червен пипер
пушен пипер по желание
кориандър по желание
За сервирането: пърленки или друг хляб
Начин на приготвяне:
Изпечете тиквата като я намажете с балсамов оцет и сладко по ваш избор. Запечете семките във фурната или на тиган, поръсени с малко тиквено олио и морска сол. Запържете наситнените лук и чесън и стрък салвия в малко зехтин. Добавете куркума да боядиса мазнината и щипка захар. Салвията отделете. Добавете горчицата. По желание кориандър. Разбъркайте получения сос. Тиквата сложете в блендер или намачкайте с вилица. Добавете към нея соса. Пасирайте заедно със семките. Можете най-напред да смелете семките и тогава да сложите тиквата и другите неща. Добавете наситнен кориандър и разбъркайте. Поръсете мостардата с малко тиквено олио и я сервирайте с хляб.
Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във
Facebook
и
Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в
TikTok
Намерете ни в
Google News