Мраморен сладкиш с крема сирене

Мраморен сладкиш с крема сирене
В предаването
Всички броеве

Необходими продукти:
За сместа с крема сирене:
250 г крема сирене
50 г захар
2 с .л. портокалова кора (ситно нарязана)
3 с .л. портокалов сок (прясно изцеден)
1 яйце

За шоколадовата смес:
250 г натурален шоколад
60 г масло
150 г захар
2 ч .л. ванилова есенция
2 яйца
75 г брашно
1 ч .л. царевично нишесте

Начин на приготвяне:
За сместа с крема сирене - слагаме в голяма купа крема сиренето и захарта и разбиваме с миксер на висока скорост, докато стане пухкава смес. Добавяме яйцето като разбиваме , докато се смесят продуктите и накрая сока и кората от портокала .
За шоколадовата смес – разтапяме шоколада и маслото на водна баня. Оставяме сместа настрана, за да се охлади. Към нея прибавяме с бъркане захарта , добавяме яйцата, разбъркваме за кратко и накрая слагаме брашното, царевичното нишесте и ванилията.
Сипваме шоколадовата смес в тава с хартия за печене. Разпределяме равномерно по дъното на тавата. После добавяме сместа с крема сиренето върху шоколадовата и я разбъркваме внимателно като използваме супена лъжица. Печем за 25-30 мин в предварително загрята фурна на 180С.