На плажа Чезъл

Млади, талантливи и влюбени - могат да си поделят всичко освен... леглото

Държава: Великобритания
Година: 2017
Времетраене: 105 минути
На плажа Чезъл
За продукцията

Драма

По едноименния роман на Иън Макюън

Режисьор: Доминик Кук

В ролите: Сърша Ронан, Били Хаул, Емили Уотсън и др.

В Англия, във време с объркани правила и табута, млада влюбена двойка се опитва да съчетае романтичната идилия със сексуалните удовлствия и социалните предразсъдъци. Единият търпи, другият се изповядва, но леглото им остава празно...

Историята изследва една любовна връзка, в която вътрешните бариери могат да бъдат по-силни от чувствата, които ги свързват.

Филмът е игрален дебют на режисьора Доминик Кук, по сценарий на Иън Макюън, автор на едноименнната книга, спечелила награда "Букър" през 2007.

СЮЖЕТ

Англия, 1962 година. Време, когато зрителите пушат в кината, жените не носят панталони, мъжете носят вратовръзки от ранна възраст, женят се млади, а писмата и новините пристигат с пощальони.

Флорънс и Едуард са млади и влюбени, умни и талантливи, но с различен произход. Флоранс е цигуларка от богато и претенциозно семейство, Едуард е беден студент. Любовта им е идилична и красива. Но настъпва денят на сватбата, а след нея предстои и меденият месец в луксозен хотел на плажа Чезъл. Двойката има различни представи за сексуална свобода и обществени порядки. Първата им брачна нощ е необикновена и съдбовна.

Произходът и предразсъдъците се отразяват на интимността им. Първото желание, нетърпението и отвращението са изпитания между чисти души, в които всеки прави опити да промени себе си, но някои граници остават завинаги....

Акценти