Най-влиятелните жени в света

Хилъри Клинтън, Мадлин Олбрайт и Кондолиза Райз - бившите държавни секретари на САЩ споделят какво е да бъдеш жена в центъра на власттаДокументален филм

Държава: Великобритания
Година: 2014
Времетраене: 50 минути
Най-влиятелните жени в света
За продукцията

Хилъри Клинтън, Мадлин Олбрайт и Кондолиза Райз - бившите държавни секретари на САЩ споделят какво е да бъдеш жена в центъра на властта, как те лично се опитват да променят ситуацията и какви са политическите възможности в защита на правата на жените. Шокиращи кадри с насилие в конфликтни зони и развиващите се страни поставят въпроса - какво западните политици биха или не биха могли да направят в защита на жените и равенството на половете.

През 1995г., от позицията на Първа дама, Хилър Клинтън произнася впечатляваща реч в Пекин, отправяйки предизвикателство към световните лидери: "да приемат правото на жените като човешко право". Тя изброява формите на дискриминация: продажбата на момичета в робство, липсата на образование, употребата им като средство за война.

Всички политици обещават да включат проблема в дневния си ред, но има ли фактическа разлика и прогрес в положението на нежния пол по света?

Следващата възможност за Хилъри Клинтън е на следващото стъпало със същия въпрос: какво би направила жена-президент на САЩ за половината от човечеството?


Мандати - Държавни секретари на САЩ:

Мадлин Олбрайт

Държавен секретар /1997-2001/

Кондолиза Райс

Съветник по Националната сигурност /2001-2005/

Държавен секретар /2005-2009/

Хилари Клинтън

Първа дама 1993-2001

Държавен секретар /2009-2013/

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад