Нашето кимчи семейство

Вкусът на кимчи обединява в себе си различни нюанси – точно както човешкият живот е съставен от различни емоции – и сладки, и люти...24-сериен корейски игрален филм

Държава: Южна Корея
Година: 2011
Времетраене: 70 минути
За продукцията
Всички епизоди

Режисьор: Пак Чан-хонг и Пак Чон-юл
В ролите: Сонг Ил-гук, Пак Джин-хи, И Мин-йонг, Ким Йонг-хун, Чуе Дже-сонг, Канг Шин-ил, И Те-гъм, Ким Бьонг-чун, И Ил-хуа, Юн Хе-су и др.

Историята в „Нашето кимчи семейство“ се развива в малък традиционен корейски ресторант в планината, собственост на едно семейство: бащата И Ки-чан е вдовец с две големи дъщери. Едната сестра – И Канг-сан, работи в голям ресторант в града и е в обтегнати отношения с баща си. Другата сестра – И У-джу, е по-наивна и е вечна оптимистка, която е щастлива в семейния ресторант.

Ресторантът е затънал в дългове, а в същото време голяма компания иска да го купи – като част от мащабен план за модернизиране на целия район. В същото време бащата И Ки-чан изчезва, а И Канг-сан е уволнена от големия ресторант и се вижда принудена да се върне и да остане у дома.

Тогава случайността (или съдбата) довежда в семейния ресторант гангстера Ки Хо-те, който трябва да се крие, за да спаси живота си. Попаднал веднъж в ресторанта, Хо-те започва да си спомня откъслечни неща от детството си, свързани по някакъв начин с мястото и семейството на Канг-чан и У-джу.

Канг-сан, У-джу и Хо-те решават да обединят сили, за да спасят не само ресторанта, но и да разкрият тайните от миналото на Хо-те. В същото време всеки ден готвят вкусни традиционни рецепти, като основното ястие, с което ресторантът е известен, е кимчито.


Кимчи е „звездата“ на традиционната корейска кухня, която винаги присъства на трапезата на всяко корейско семейство. Бихме могли да го сравним с българската туршия – съществуват десетки разновидности, но основата са ферментирали зеленчуци (китайско зеле, зелен лук, ряпа, целина, алабаш...), овкусени с готварска сол, лют червен пипер, рибен сос, ферментирали морски дарове, джинджифил, сок от чесън и лук и други. И до ден-днешен някои семейства се събират специално за приготвяне на кимчито – подобно на българската традиция с приготвяне на зимнина. Вкусът му обединява в себе си различни вкусове – точно както човешкият живот е съставен от различни емоции – и сладки, и люти...

Актьорите:

Сонг Ил-гук (в ролята на Ки Хо-те) е син на политик и актриса. Освен като актьор в редица сериали е известен и с факта, че е вицепрезидент на Корейската федерация по триатлон. Женен е за съдийка от Върховния съд. Имат тризнаци, с които Сонг участва в телевизионната програма „Завръщането на Супермен“. В нея бащи са оставени за няколко дни сами да се грижат за децата си, докато майките отиват на почивка. За ролите си има над 10 награди в Корея.

Магистърската теза на Пак Джин-хи (в ролята на И Канг-чан) е била посветена на депресията и склонността към самоубийствата сред актьорите – за написването й е интервюирала над 200 свои колеги, като резултатите от изследването й показало, че над 40% от тях страдат или са страдали в някакъв момент от депресия, а 20% са били на крачка от самоубийство. Натискът, на който актьорите са подложени в Корея да останат млади и с перфектен външен вид, ги превръща в едни от най-самотните и потиснати хора. Пак Джин-хи е омъжена за адвокат и имат две деца.

И Мин-йонг (в ролята на И У-джу) дебютира като актриса едва на 4-годишна възраст, като оттогава редовно участва в сериали. През 2006 г. се омъжва за колега актьор, но двамата се развеждат едва 12 дни по-късно, като И Мин-йонг съди бившия си за домашно насилие, което е предизвикало спонтанен аборт и счупен нос.

Канг Шин-ил (в ролята на бащата И Ки-чан) е ветеран с десетки роли както в киното, така и в телевизията.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад