Не се предавам

Търговия със земя за боклук

Държава: Италия
Година: 2016
Времетраене: 75 минути
Не се предавам
За продукцията

Криминална драма
Двусериен игрален филм

Режисьор: Енцо Монтелеоне

В ролите: Джузепе Фиорело, Масимо Пополицио, Елена Чепелова, Алесандро Ричечи, Салвио Симеоли, Стефано Алесандрони, Мадалена Крипа и др.

Когато Марко е постъпил на работа в полицията е смятал, че ще се бори с престъпници. Сега е болен от рак и трябва да се бори с болестта. Шефът Катанео случайно открива сред папките му дело, за което вече има мотив да бъде преразгледано. То е отпреди 10 години, но престъпленията не са с изтекла годност. Иска Марко да му разкаже всичко и да възстановят разследването.

Всичко започва през пролетта на 1995 в селцето Фонди, провинция Латина. Случаят е с лихвари, замесена е новооткритата "Банка Агриколо", в която срещу 100 милиона някой може да стане съдружник. Помарико и Айело са враждуващи мафиотски фамилии, между които цари подозрително затишие и в такъв един момент адвокат Русо има нужда от терен за разтоварване на отпадъци.

От клана на Помарико са съгласни срещу пари да му предоставят земя.

Но, макар и престъпник, Айело не е съгласен на такава сделка заради отравянето и последствията за децата им. Започва война върху земя за боклук...