Няма нищо по-хубаво от лошото време

Агент Боев разследва убийство на колега,под името Морис Ролан, в съмнителната фирма "Зодиак" ...Криминална драма.По едноименния роман на Богомил Райнов.

Държава: България
Година: 1971
Времетраене: 112 минути
За продукцията

Сценарист: Богомил Райнов

Режисьор: Методи Андонов

Оператор: Димо Коларов

Музика: Борис Карадимчев

В ролите: Георги Георгиев-Гец, Елена Райнова, Коста Цонев, Климент Денчев, Наум Шопов, Константин Коцев, Стефан Данаилов, Николай Бинев, Тодор Колев и др.

Българският разузнавач Емил Боев постъпва на работа във фирмата Зодиак под името Морис Ролан. Колегата му Любо, който е разкрил, че зад фирмата се крие шпионска централа, е убит пред очите му. Минава една година. Морис и секретарката му Едит редовно наблюдават от прозорците си последния етаж на Зодиак, където до късна вечер работи потайният Ван Алтен - личен секретар на шефа на фирмата Евънс.

От бившата му секретарка - Ева Ледерер, Морис разбира, че там са документите за тайните сделки на Евънс. Разузнавачът създава контакти с колегата си Райман, който го завежда в къщата на Евънс, където се вихри оргия. Там той вижда убиеца на Любо - Роволт, който се оказва прислужник на Евънс. В една дъждовна вечер Морис посещава Ван Алтен в дома му и го подкупва, за да си осигури достъп до тайния архив на Зодиак. След това разузнавачът е отведен във вилата на Евънс от помощника му Уорнър и Райман.

Там Морис заплашва шефа на Зодиак, че ще разкрие пред началниците му в ЦРУ тайните гешефти, с които е откраднал милиони долари.

Евънс е принуден да пусне Боев, но по пътя към града той отново е отвлечен,този път от хората на Едит. Разузнавачът се разкрива, защото е разбрал, че секретарката му всъщност е от разузнаването на ГДР. Признава, че у него са истинските списъци на американски резиденти в социалистически страни. Когато двамата се разделят на гарата, Едит е убита...