Денят започва с култура - 4 август 2014

Денят започва с култура - 4 август 2014
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В продължение на два дни в „Денят започва с култура“ ще ви представим кандидатурата на Варна за Европейска столица на културата. Международният видео арт фестивал Видеохолика 2014 ще се проведе от 1 до 7 август във Варна. Яра Бубнова, член на журито на Видеохолика 2014, Павлина Младенова, съдиректор и съкуратор на фестивала, Антонио Джеуза (куратор, Италия) разказаха повече за фестивала.

Варна е домакин на 32-ото издание на фестивалa на българския игрален филм „Златна роза“, който ще се проведе от 11 до 17 октомври. Александър Николов, продуцент, разясни повече подробности.

На безплатни филмови прожекции на открито от първи до седми август ще могат да се насладят жителите и гостите на Варна от кварталите „Младост“, „Владиславово“, „Чайка“, „Виница“ и „Аспарухово“, както и живеещите в района на Червения площад в центъра на града. Проектът „Лятно кино в квартала!“ е финансиран от Фонд „Култура“ към Община Варна, като е част от подкрепата на Варна за европейска столица на културата 2019. Подаръкът за варненци е резултат от поредната провокативна идея на Николай Тодоров-Ник.

Репортаж на Константин Динчев за кандидатурата на Варна за европейска младежка столица през 2017 г.

В дните от 31 юли до 3 август Варна ще се превърне за поредна година в столица на джаз музиката, а поводът е двадесет и третото издание на Международния джаз фестивал Варненско лято. За събитието – разговор с Йълдъз Ибрахимова, Анатолий Вапиров, организатор на фестивала, Виталий Владимиров, тромбонист, Владимир Гаджев от Културната дирекция на Община Варна.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад