Референдум - 27 май 2014

Референдум - 27 май 2014
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Тази вечер в студиото на Референдум - за първи път на едно място след резултатите от евровота - представителите на всички партии в българския и европейския парламент!

И тази вечер основния въпрос в допитването си до обществото задава "Алфа Рисърч" - агенцията, която получи признание за точно посочени тенденции за евровота, много преди той да се състои, без никакво разместване в подредбата на партиите. Основният въпрос тази вечер е "Очаквате ли да настъпи промяна в управлението след проведените европейски избори?"

В допитването на "Алфа Рисърч" участват хора от цяла България, които следят предаването от домовете си. Сред тях има симпатизанти на партиите, които са в студиото. Те отговориха на въпроса, преди започването на разговора. След като чуха различните аргументи от политиците, в края на предаването гласуваха отново.

Участници в предаването според резултата от евровота преди два дни бяха: Румяна Бъчварова, член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, Антон Кутев, депутат, член на ИБ на БСП, Камен Костадинов, зам.-председател на ПГ на ДПС, Румен Йончев, представител на Коалиция "България без цензура" и независим депутат в НС, Божидар Лукарски, шеф на предизборния щаб на Реформаторския блок и лидер на СДС. В предаването поканихме и представител на партия "Атака", но те нито потвърдиха, нито отказаха участието си.

vlcsnap-2014-05-27-21h39m40s218Според Антон Кутев е важно как ще продължи оттук нататък политическият живот, дали ще може и как ще работи Парламентът и съответно какви ще са резултатите на правителството. Той каза, че след евровота става много по-вероятно да има предсрочни избори, но това категорично не е задължително.

vlcsnap-2014-05-27-21h31m36s242

По думите на Румяна Бъчварова утре в Парламента ще видим дебатите по вота на недоверие, които са внесени преди изборите в неделя. ГЕРБ не просто говори за предсрочни избори. Тя подчерта, че в партията са убедени, че това е единственият възможен вариант за развитие на политическата ситуация и няма време да се следи качеството на работата на правителството. Тя прогнозира много по-голяма политическа криза в страната, ако се забавят предсрочните избори.

vlcsnap-2014-05-27-21h32m39s102Камен Костадинов посочи, че едва ли ДПС държи ключа към предсрочни избори. Той подчерта, че за ДПС резултатите от тези избори са много добри. Той беше категоричен, че ДПС утре ще бъде в Парламента и няма да подкрепи внесения вот на недоверие.

vlcsnap-2014-05-27-21h33m06s254Румен Йончев заяви, че вотът утре е една бутафория, която стартира в навечерието на изборите и беше предвидено да се развие в петък преди изборите. Той обясни, че нарича вота бутафория, защото, по думите му, той целеше чисто предизборни ефекти. Но истинският вот се състоя в неделя и при тези ясни резултати и най-голямата партия е тази на негласуващите. От това става ясно, че страната има нужда от ново управление, затова и Коалиция “България без цензура” ще подкрепи вота.

vlcsnap-2014-05-27-21h33m46s2Божидар Лукарски беше категоричен, че това правителство трябва да стане част от историята. Фактът, че такъв голям процент хора в неделя не отидоха до урните, е един ясен вот на недоверие за управляващото мнозинство. Той потвърди, че Реформаторският блок също е за предсрочни парламентарни избори.

vlcsnap-2014-05-27-22h11m20s39Финалните резултати на основния въпрос тази вечер показаха, че в сравнение с мнението, което гласуващите са изразили в началото на предаването, разместванията са несъществени.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад