Референдум - 1 април 2014: Дебат за проблемите в енергийния сектор

Референдум - 1 април 2014: Дебат за проблемите в енергийния сектор
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Тази вечер в Референдум:

Дискусия с представители на опозицията и управляващите за проблемите в енергийния сектор, цената на тока, споровете между НЕК и ЕРП-тата и джоба на крайния потребител. В студиото на "Референдум" гости бяха:  зам.-председателя на енергийната комисия Явор Куюмджиев и Таско Ерменков от Коалиция за България, Валентин Николов и Делян Добрев от ГЕРБ.

vlcsnap-2014-04-01-21h36m02s166Явор Куюмджиев, Коалиция за България: Има резерви, които биха могли да запазят цената непроменена, но всичко зависи от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране.

vlcsnap-2014-04-01-21h37m58s41Делян Добрев, ГЕРБ: В последната година сме свидетели на това как политиците определят цената на тока и се опитват да правят социална политика с нея, което към днешна дата доведе до огромни дефицити в системата. И тези дефицити рано или късно ще се отразят върху цената на електроенергията.

vlcsnap-2014-04-01-21h23m49s2Таско Ерменков, Коалиция за България: Да, системата е напрегната в момента, но от миналата година до този момент в системата няма значително нарастване на задълженията. Това означава, че ценовият модел в момента е устойчив и би могъл да се запази и в бъдеще.

vlcsnap-2014-04-01-21h48m16s74Валентин Николов, ГЕРБ: ДКЕВР би трябвало да регулира всички процеси и да не предизвиква напрежение в системата. В момента НЕК и ЕРП-тата започват да се договарят, а това е работа на ДКЕВР.

В “Референдум” ви показахме и данни от експресни социологически допитвания. В допитването на “Алфа Рисърч” участваха хора от цяла България, които проследиха предаването от домовете си. Те отговориха на въпроса преди и след предаването.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад