Време за приготвяне: 60 мин.
Нужните продукти:
3 яйца
250 г прясно мляко
70 г захар
куркума
шафран
1 плод манго
за карамела:
200-300 г захар
4-5 капки лим. сок
50 мл коняк
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете мангото. Половината запазете. Сложете млякото в тенджера на котлона да заври. Добавете шафран и шипка куркума за оранжев цвят. Изсипете половината от наситненото манго и пасирайте. Прецедете.
В отделна купа разбъркайте хубаво яйцата. После малко по малко добавете оранжевата смес. За да направите карамела, разтопете 200-300 г захар в тенджера на котлона, като добавите малко вода, лимонов сок и коняк. Сложете запазените парчета манго и оставете да се карамелизират.
На дъното на тавичката или на индивидуални огнеопорни купички разпределете манго с карамел, изчакайте малко да стегне карамела и тогава отгоре долейте яйчно-млечна смес.
Печете крема на водна баня, но не със студена, а с топла вода. На 120 C за 40-45 мин. Сервирайте с топка сладолед, карамелизирано или прясно манго.
Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във
Facebook
и
Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в
TikTok
Намерете ни в
Google News