Време за приготвяне: 45 мин
Нужните продукти:
500 г ориз
3 стръка праз лук
100-200 г маслини - различни видове по ваш избор
1 с.л. маслинова паста
50 г сушени домати в зехтин
30 г каперси
Люта чушка
Олио или зехтин
Риган или чубрица
Черен пипер
Начин на приготвяне:
Наситнете праза и го задушете в тиган с малко олио и вода. Махнете костилките на маслините и ги сложете при праза. Добавете и паста от маслини по желание. В тигана прибавете сушените домати, заедно със зехтина им и каперси с малко от маринатата им. Наситнете лютата чушка и в сложете при праза. Овкусете с черен пипер и риган или чубрица. В друг тиган загрейте малко зехтин и в него запържете измития и отцеден ориз до стъклено. Изсипете ориза при задушените неща в другия тиган, долейте 4 и1/2 чаши топла вода, оставете да заври и прехвърлете в тава. Печете на фурна за 25-30 мин на 180 C. Оставете ориза да си отдъхне преди да го сервирате.
Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във
Facebook
и
Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в
TikTok
Намерете ни в
Google News