Време за приготвяне: 120 мин.
Нужните продукти:
4 патешки бутчета
400 г ориз
300 мл червено вино
50 мл ликьор от арония
50-60 мл тъмен соев сос
1 с.л. мед
Малък корен джиндифил
Сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Обезкостете бутчетата, овкусете месото със сол и черен пипер и го наредете в глинен съд /гювеч например/. В тиган или тенджера смесете вино, ликьор от арония, соев сос, мед и настърган джинджифил. Оставете да поври, докато течността се редуцира наполовина.
Полейте месото със соса, покрийте го с капак и го сложете във фурната да се изпече до размазване – 180 C, за около 2 часа. Измийте ориза хубаво. Сложете го в тенджера с подсолена вода да се свари, след това го отцедете. Запържете го в тиган с малко зехтин или масло. Сложете го в чиния, отгоре сервирайте изпеченото патешко и полейте получения сос от печенето на месото.
Съвет: Червеното вино и ликьора от арония можете да замените с 1 бутилка вино от арония. А вместо ликьор от арония можете да използвате сок от червени плодове като касис, боровинки и т.н.
Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във
Facebook
и
Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в
TikTok
Намерете ни в
Google News