Отдел "Фалшива самоличност"

Сянката на "легендата", от която не могат да избягат...

Държава: Франция
Година: 2015-17
Времетраене: 52 минути
Гледайте по БНТ 2 на: 05.12.2022, 20:30
За продукцията
Всички епизоди

Телевизионен сериен филм

Режисьор: Ерик Рошан
В ролите: Матийо Касовиц, Флоранс Лоаре Кай, Зинеб Трики, Жан-Пиер Дарусен, Жонатан Закай, Сара Жиродо, Александр Брасьор

ФИЛМЪТ

Продуциран от "Канал+", по идея на Ерик Рошан, "Отдел "Фалшива самоличност" е шпионски политически трилър в сезони, с най-големи приходи във френската бокс-офис класация. Снимките са в Париж, Алжир, Сирия и Иран. Сериалът е "вдъхновен" от съвременни събития и действителни истории на бивши шпиони от Централната дирекция за външна сигурност на Франция /Френското ЦРУ/.

"Отдел "Фалишва самоличност" или... "Бюрото" създава легендите", т.е. обучава, тренира и произвежда "агенти под прикритие" за дълги мисии на чужди територии с френски интереси - като Северна Африка и Средния Изток. Пребивавайки години под фалшива самоличност, тези агенти живеят с "друго аз" и връщането им е трудно - не само географски, но и личностно.

"Сянката на легендата" зад този сериал пак напомня "Никита" /реж. Люк Бесон, 1990/, но с по-международни развития в епизодите от "Отдел "Фалшива самоличност" или в "Бюрото на легендите" (каквото е оригиналното френско заглавие).

СЮЖЕТ

Гийом Дебаи, с кодово име Малотрю, се връща спешно в Париж след 6 години работа за "Бюрото" в Дамаск. Очаквани са срещите с дъщеря му, бившата съпруга, колегите и... със себе си "отпреди".

Неочаквани са изчезването на колега в Алжир, появата на последната му любов от Сирия и бързата тренировка на нов член. За Малотрю да забрави "легендата" се оказва толкова трудно, колкото и да си спомни "истинското си аз".

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад