Парижката кухня на Триш

Ирландка става майстор във френската кухня и не само...

Държава: Ирландия, Франция
Година: 2019
Времетраене: 25 минути
Парижката кухня на Триш
За продукцията

Кулинарна поредица

Ирландия, 2019, 25

Режисьор: Анди Аткинсън

Ирландка става майстор във френската кухня и не само...

Родена в Белфаст, Северна Ирландия, Триш Дезен заминава за Париж през 80-те години и оттогава се занимава с готварство. Работила е в маркетингова и PR-агенция, но във Франция е най-впечатлена от това как френската кухня влияе дори на психиката и... основава кулинарна компания.

Дезен има четири деца, обожава шоколада, но е резервирана към захарта, търси добрия вкус в лесни рецепти с традиция и изпитано новаторство. Повече от 20 години ирландката живее в Париж и е сред многото автори на кулинарни рецпети, книги и телевизионни предавания - и на английски, и на френски език. Участва в състезания, печели награди, има издадени 18 книги, сред които най-популярни са "Френската кухня на Триш", по която е създадена тази едноименна поредица и "Никой не го прави по-добре", но от кого? - от французите, от ирландците или от някоя друга национална трапеза, докато майсторката Триш преминава и към родните, и към средиземноморските и към други географски очарования в кухнята.

През 2009 френското списание "Вог" я включва в Класацията си за "40-те жени на десетилетието". Триш Дезен има кулинарна къща, сайт и рубрики в канали...


Поредицата
"Парижката кухня на Триш" е предоставена безвъзмездно от Ирландската обществена телевизия, в рамките на европейския обмен на ЕСРТ.

Trish Desein France

Ирландски кулинарен опит и в "Италианската кухня на Катрин"

*Франция е страната с най-много кулинарни майстори - и от Хексагона, и от отвъдморските територии, които предават своя опит на всички почитатели на "добрата кухня" в популярни поредици - "Вкусни изкушения" , "Специалитетите на Бабет".

*Златна Романова