Парламентарна дискусия преди старта на предизборната кампания

Парламентарна дискусия преди старта на предизборната кампания
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Два дни преди старта на предизборната кампания в предаването "Референдум" се състоя дискусия за политическите маневри в кандидат-президентската битка и ефекта от смяната на кандидатурата ни за генерален секретар на ООН. Очаквате ли изненади на предстоящия президентски вот? Ще се стигне ли до вот на недоверие по време на предизборната кампания? Това бяха въпросите, на които "Алфа Рисърч" тества обществените нагласи.

referendumВ студиото гостуваха народният представител от ПГ на „БСП лява България“ Кристиан Вигенин, народният представител от ПГ на Реформаторски блок Димитър Делчев, народният представител от ПГ на ГЕРБ Георг Георгиев, Мариана Тодорова, заместник-председател на парламентарната група на АБВ, Валери Симеонов, лидер на НФСБ и председател на ПГ на Патриотичния фронт.

24 кандидат-президентски двойки са регистрирани за предстоящите избори на шести ноември.

georgiev„Не мисля, че има нещо странно и чудно в една държава, в която има широк плурализъм, да има и по-голям брой кандидати. Въпросът обаче е всеки един от кандидатите да се представи достойно и да бъде на висотата за позицията, за която се бори“, каза народният представител от ПГ на ГЕРБ и член на Комисиите по външна политика и по образованието и науката Георг Георгиев. Той смята, че решението на правителството за смяна на кандидатурата на страната ни за генерален секретар на ООН е правилно. „Ирина Бокова към онзи момент се справя неубедително. Поради тази причина смятаме, че по-добрият шанс и кандидат е Кристалина Георгиева", заяви Георгиев.

kristiyan-vigenin"Сред тези 24 има една двойка, която се отличава - на генерал Румен Радев и Илияна Йотова и смятам, че хората ще го оценят. Нека има много състезатели, но победителят ще е един", коментира народният представител от ПГ на „БСП лява България“ Кристиан Вигенин. "Ние станахме свидетели през тази година на една поредица от действия, които бяха с източник София и Брюксел, целящи да уязвят кандидатурата на Ирина Бокова“, посочи Вигенин.

delchev„Смятам, че Трайчо Трайков и ген. Съби Събев са двойката на Реформаторския блок, която се отличава значително от всички останали. На първо място с това, че те имат необходимата гражданственост, която трябва да бъде присъстваща в президентството, и на второ място – защото са компетентни хора, които държат строго на нашата евроатлантическа насоченост“, заяви народният представител от ПГ на РБ Димитър Делчев. По думите му постът генерален секретар на ООН дава лостове за влияние в международната политика, каквито България не е имала от много години.

simeonov„След като чалгата започна да губи територии в музиката, печели територии в политиката. Част от имената са меко казано комедийни и несъстоятелни. Но този път България има изключително сериозния шанс да има достойни президент и вицепрезидент патриоти“, посочи Валери Симеонов, лидер на НФСБ и председател на ПГ на Патриотичния фронт. Той призова за прагматизъм по спора за кандидатурата за генерален секретар на ООН. „В крайна сметка оценка за това дали действието е полезно или в ущърб на България можем да направим, след като видим резултатите“, каза Симеонов.

todorova„Нека има многообразие, за да могат хората да избират, но нека няма нарочени фаворити и хората, когато правят своя избор, да мислят бъдещия президент през много ярки каузи, които е постигнал. Ивайло Калфин е сред най-успешните външни и социални министри и сред най-добрите евродепутати. Той е доказан дипломат и най-добре олицетворява единството и съгласието“, отбеляза заместник-председателят на ПГ АБВ Мариана Тодорова. Според нея първоначалната подкрепа на правителството за Ирина Бокова е била фалшива и престорена. Тя отбеляза, че Ирина Бокова е сред най-успешните председатели на ЮНЕСКО.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад