Нужните продукти:
1 пакет паста лингуини
рагу от сьомга
1 глава лук
3 скилидки чесън
зелени подправки
1 връзка копър
2 с.л. сметана
2 с.л. доматено пюре
къри
пушен пипер
червен пипер
30 г масло
сол, черен пипер, розмарин
Начин на приготвяне:
Сложете рагуто в тенджера, добавете всякакви зелени подправки. Покрийте със студена вода и оставете да се свари. След това оберете месото от костите и го запазете до пълната готовност на соса.
За да направите соса нарежете на ситно лука, чесъна и копъра. Запържете ги в тиган с масло и зехтин. Подправете със сол, черен пипер и листенца розмарин.
Добавете доматено пюре, рибен бульон от варенето на рагуто, къри, пушен пипер, сметана и сол. Оставете да къкри.
Сложете вътре месото от рагуто и пасирайте соса.
Сварете пастата в подсолена вода до ал денте.
Отцедете я и я сложете да се довари в соса.
Сервирайте пастата, поръсена с наситнен копър.
Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във
Facebook
и
Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в
TikTok
Намерете ни в
Google News