Печени сандвичи с панирано пиле и сирене чедър и блонди с бял шоколад и орехи
Предаване: Храна за душата, 21.03.2019
Продукти:
Франзела - 1 бр.
Пилешко филе от гърди - 300 г
Брашно - 100 г
Яйца - 2 бр.
Хлебни трохи - 100 г
Олио - за пържене
Сирене чедър (на слайсове) - 2 опаковки
Сос "Маринара" - 1 бурканче
Черен пипер
Сол
За чесновото масло:
Масло - 250 г
Чесън - 3 скилидки
Магданоз - 1 връзка
Приготвяне:
Належете пилешките гърди на жулиени. Овкусете със сол и черен пипер. Разбийте яйцата в купа. В други два съда, удобни за овалване, поставете брашното и хлебните трохи. Потопете пилешките филенца първо в брашното, след това в разбитите яйца и накрая покрийте с хлебни трохи. Панирайте пилешкото в загрято олио до златисто.
Разтопете маслото в съд на котлона. Добавете скилидките чесън, нарязани на ситно или пресовани. Накълцайте магданоза и прибавете и него. Разбъркайте и свалете съда от котлона.
Загрейте фурната на 200 С. Разделете франзелата на 3 или 4 равни части. Издълбайте вътрешността на всяко парче хляб. Покрийте със слайсове сирене чедър и върху тях поставете от пилешките филенца. Похлупете с горната част на хлебчето и намажете с чесновото масло. Увийте всеки сандвич в алуминиево фолио и подредете в тавичка. Прехвърлете сандвичите във фурната за 15 минути на 200 С. Сервирайте топли, гарнирани със сос "Маринара".
Продукти:
Масло - 200 г
Кафява захар - 100 г
Кристална захар - 100 г
Яйца - 3 бр.
Брашно - 285 г
Бакпулвер - 1 ч.л.
Бял шоколад - 200 г
Орехи - 1 ч.ч.
Шушулка ванилия - 1 бр.
Ванилов сладолед - за сервиране
Приготвяне:
Поставете маслото в съд на котлона и добавете бялата захар. Разбъркайте и оставете да се разтопят на умерен огън.
Разбийте яйцата в дълбока купа. В друг съд смесете брашното с чаена лъжичка бакпулвер и щипка сол. Накълцайте на едро орехите и прибавете към сухите съставки. Нарежете ситно и белия шоколад и прибавете и него. Разбъркайте сухите съставки и оставете настрана.
Охладете разтопеното маслото и добавете вътре и кафявата захар. Разполовете шушулка ванилия и прибавете семенцата. Сипете при разбитите яйца и разбъркайте до хомогенност. След това обединете със сухите съставки и разбъркайте отново добре до получаване на еднородна смес.
Пресипете базата за сладкиша в тавичка за печене и завърнете с шпатула. Поставете във фурната на 200 С и печете за 25-30 минути. Охладете готовото блонди и го нарежете на парчета. По желание сервирайте с топка ванилов сладолед.
Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във
Facebook
и
Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в
TikTok
Намерете ни в
Google News