Перфекционистите в "Ролс Ройс"

Посрещнете "Небесния" - най-скъпата звезда в реалносттаДокументален филм

Държава: Великобритания
Година: 2014
Времетраене: 60 минути
Перфекционистите в Ролс Ройс
За продукцията

Режисьор: Оска Хъмфрис

Продукция: Garden Production Ltd. за Channel 4

Марката "Ролс Ройс" е не само една от най-старите, но и най-скъпите на пазара за свръхбогатите. Автомобилите "Ролс Ройс" са британският символ на традиция и просперитет. Девизът на компанията е "Вземи най-доброто, което съществува и го направи още по-добро"

Преди повече от век Чарлз Ройс и Хенри Ройс възнамеряват да създадат перфектната кола. Перфекционизмът е във всеки детайл.

Не забравяйте как се отварят вратите. Къде е скрит чадърът, който е най-доброто тайно предложение от "Ролс Ройс", удобно вграден на неочаквани места - отляво под волана, в механизма на вратата или ...кой знае къде. Знаете, че няма проблем да се избръснете в движение и после да отворите бара с напитки и цигари.

Всяка година "Ролс Ройс" произвежда по един колекционерски модел, като дизайнът му се свързва с образа на стар собственик от архивната хроника, т.е определя се от това дали е бил пилот, моряк и т.н.

Новият дом на Ролс Рой е в Уест Съсекс.

За 10-годишнината от откриването на този завод ще бъде изработен най-скъпият до момента модел - "Небесният" /Celestial/ - с визията на "нощно небе" и звездни диаманти.

В този специален филм, с привилегирован достъп, екипът в продължение на една година наблюдава създаването на "Небесния", преди да бъде представен на Автосалона в Дубай.

"Никак не е лесно да бъдеш Номер 1. Една толкова безценна кола трябва да блести като диамант"

Целта на диамантите, не е да демонстрират богатство, а да покажат присъствието на една звезда в реалността.

Да украсиш с диаманти кола изисква изключително майсторство.

Привлечени са най-добрите бижутери за инкрустирането на 400 диаманта, всеки от които е вкаран в гилза от бяло злато, преди да запълни малките отвори в покритието на вратите. Процесът е изцяло ръчна изработка.

Снимката с колата за арабските клиенти означава истинска препоръка:"Трябва да сте перфекционист и да обичате лукса и ако имате пари и мечта, няма нищо по-добро за Вас от Ролс Ройс"

На автошоуто в Дубай "Небесният" може да открие своя клиент сред любители на Мерседес, Порше, БМВ и т.н....

"Celеstial" e продадена на тайнствен клиент и според правилата на компанията всичко е тайна - името на собственика, неговата националност и разбира се - цената. Ясно е само, че моделът остава в Азия.

Всяка кола има своя атмосфера и значение. Както споделя собственик - банкер, "ако иска да се наслади на скоростта, избира "Ферари". Ако иска да слуша музика, да се отпусне и да остане насаме със себе си, избира "Ролс Ройс". Това не е кола, която се споделя и дава назаем, защото тя е единствена и много лична.

Затова някои собственици я карат само в специални моменти, а други постоянно, но само по половин миля на ден, трети пък ги кара да се почувстват част от нещо, на което не принадлежат, но в "Ролс" -а може да го изпитат и то е... "висшата класа".

*Златна Романова