Пиле на фурна с маслини и картофи в "Бързо, лесно, вкусно"
Предаване: Бързо, лесно, вкусно, 01.09.2015
Време за приготвяне: 40 минути
Нужните продукти:
4-5 пилешки бутчета
олио или зехтин
по желание мащерка, розмарин, джоджен, риган, черен пипер
10 скилидки чесън, обелени
60 г панчета, бекон или сланина
1 чаша сухо бяло вино
100 г черни маслини без костилка
1 кг картофи, измити и сварени заедно с кожата
сол
Начин на приготвяне:
Овкусете бутчетата с подправки по ваш избор - рустик микс или джоджен, риган, мащерка, връхчета от копър, тарос, босилек, дивисил, черен пипер и сол. Подредете ги в тавичка. Поръсете с олио. Отгоре подредете парчетата панчета или на тънко нарязана сланина. Разпръснете чесъна около пилето. Добавете малко вода на дъното, за да не загаря. Печете във фурна на 180°C докато пилето започне да покафенява, около 20 минути. Ако пилешките бутчета са по-големи, изчакайте няколко допълнителни минути. Полейте виното върху пилето, разпръснете маслините и оставете да се пече, докато кожата му стане златисто-кафява и месото е готово и нежно, още около 15 до 20 минути.
Разчупете картофите с вилица, сервирайте върху тях пилето и полейте със соса, получен при печенето.
Предаването е било излъчено на 17.02.2015 г.
Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във
Facebook
и
Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в
TikTok
Намерете ни в
Google News