Време за приготвяне: 40 минути
Нужните продукти:
500 г пилешки фенери
150 г булгур
10 г сушени гъби - челадинки и пачи крак
50 г масло
1 глава лук
4 скилидки чесън
Суха люта чушка
Черен пипер и сол
Щипка захар
Зелени листа от целина
1 лимон
Начин на приготвяне:
Сложете пилешките фенери в тенджера със студена вода. Добавете зърна черен пипер и суха люта чушка. Сварете ги. Обезкостете ги.
Накиснете гъбите във вряла вода. Оставете ги за 30-40 мин да омекнат. Залейте булгура с вряла вода и го измийте да му се махне цялата пяна. Наситнете лука и чесъна и ги запържете с малко масло и щипка захар.
Добавете гъбите вътре и те да се позапържат. Добавете прецедения пилешкия бульон и обезкостените меса от фенерите. Изсипете булгура в бульона. Оставете да се свари. Накрая добавете пресни листа от целина.
Сервирайте с настъргана кора от лимон и резени лимон.
Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във
Facebook
и
Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в
TikTok
Намерете ни в
Google News