Пилешки бутчета с праз и червен фасул в "Бързо, лесно, вкусно" - 20.01.2015
Предаване: Бързо, лесно, вкусно, 20.01.2015
Време за приготвяне: 60 мин
Нужните продукти:
4 пилешки бутчета
1-2 с.л. мед
4 стръка праз лук
1 консерва червен боб
За соса:
2 с.л. олио или зехтин
2 с.л. масло
1 глава лук
1 скилидка чесън
½ ч.л. канела
½ ч.л. джинджифил на прах
Щипка кимион
2 консерви домати на кубчета
1 с.л. мед
1 с.л. сусам семена
Сол и черен пипер
Магданоз, наситнен
Начин на приготвяне:
Направете прорези върху бутчетата, поръсете ги със сол и черен пипер, намажете ги с мед и ги изпечете на барбекю или фурна.
Соса: В тиган на котлона сложете масото, олиото, наситнени дръжки от магданоз, намачкан чесън, наситнен лук, канела, кимион и предварително разтворен в топла вода джинджифил. Подправете хубаво със сол, черен пипер, лют червен пипер, щипка сол.
Добавете доматите в тигана, изчакайте соса да заври, намалете температурата и го оставете да къкри под капак поне ½ час, като разбърквате от време на време. Добавете меда. Нарежете праза и го сложете за 10 мин да омекне в тенджера на пара.
След това го разбъркайте в доматения сос заедно с фаула.
Сервирайте пилешките бутчета върху канапе от праз и фасул, полейте със соса, поръсете със затоплен сусам и пресен магданоз.