Гост в това предаване е Битова група за автентичен фолклор към НЧ "Г. Стайков - 1947г.", с. Мугла, обл. Смолян.
ПИРУЛИ
Нужните продукти:
500 г брашно
200 мл вода
1 ч. л. сода бикарбонат
Сол
Вряща вода
Масло
Червен пипер
Кисело мляко
Скилидки чесън
Начин на приготвяне:
1. Сложете брашно в купа, направете кладенче, в което добавете щипка сол и сода, и започнете да добавяте вода и да замесвате тестото.
2. Направете тестото на топки и от тях оформете дълги масури.
3. Нарежете от масурите с ножица пирули и ги сложете да се сварят във вряща вода с малко сол.
4. Разтопете масло в тиган и му добавете червен пипер.
5. Счукайте скилидки чесън в хаванче и ги разбъркайте с кисело мляко.
6. Сервирайте сварените пирули с маслото с червен пипер и киселото мляко с чесън.
ЛЮТА
Нужните продукти:
Буркан консервирано телешко месо
1 л вряща вода
Сол
Люта – сушени трохи от тесто
Начин на приготвяне:
1. Сложете месото да се свари във вряща вода с малко сол.
2. Добавете лютата и оставете всичко да поври добре до готовност.
Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във
Facebook
и
Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в
TikTok
Намерете ни в
Google News