Време за приготвяне: 40 мин.
Нужните продукти:
250 г сушени сливи
100 мл коняк или арманяк
1 с.л. разтворимо кафе
150 мл животинска сметана
350 г натурален шоколад
30 г какао за поръсване
Начин на приготвяне:
Накиснете сините сливи в коняка и запечатайте с фолио. Оставете за около 2 часа, докато сливите поемат течноста. Загрейте сметаната и кафето и когато се смесят, ги изсипете върху половината от шоколада, поставен в купа. Разбъркайте добре и оставете сместа да се охлади и стегне леко.
Шоколадовата смес сложете в пош. Разрежете напоените сини сливи и ги напълнете с поша. Оставете ги в хладилник да изстинат за около 20 мин. Темперирайте /разтопете/ останалият шоколад и тунквайте /потопете/ сливите в него с помощта на вилица.
Подредете бонбоните на хартия за печене и поръсете с малко какао. Охладете в хладилника за около 15 мин. и сервирайте.
Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във
Facebook
и
Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в
TikTok
Намерете ни в
Google News