Политическите сили в новия парламент

Политическите сили в новия парламент
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Искрен Веселинов, КП "Обединени патриоти - НФСБ, Атака и ВМРО": Ние сме направили поне 15 вида различни разчети на темата пенсии. Бяха коментирани всички, бяха много дълбоко анализирани. В края на краищата стигна се до нещо, което е приемливо за всички и което според мен защитава наистина интересите на тези най-уязвими всъщност наши съграждани. В тоя дух то ще стане факт тогава, когато се гласува изменението на бюджета.Георги Търновалийски, КП „БСП за България“: За нас първата и най-важна задача на новото управление и на новия парламент е именно борбата с бедността и увеличаване на доходите. Българското общество е белязано от много сериозна бедност, от огромна несправедливост и неравенство. Всичко това води до емиграция, води до корупция, води до демографска катастрофа и престъпност. Всички тези пороци на нашето общество трябва да бъдат решени и то много бързо. Трябва това народно събрание да приеме съответните закони. Ние в това отношение сме готови с 10 законопроекта.


Димитър Главчев от ГЕРБ каза, че ще се подкрепят с БСП по общонационални теми, но „всеки си остава на различните позиции по теми, по които има различия. „Неслучайно след срещата заявихме, че никога не обсъждам въпрос за коалиция между двете партии каквито спекулации имаше, т. е. различията си остават. Те остават една опозиция, впрочем някои видяха в предложението да бъде председателят на Народното събрание от БСП пак някакъв втори план, нищо такова няма“, категоричен беше той.


Д-р Любомир Иванов, ПП "Воля": Мисля, че това беше една естествена среща в този момент, когато ще се конституира Народното събрание, когато се водят преговори и се очертава възможност за съставяне на едно правителство – среща между две партии, които са родствени политически, ако се съди по програмите най-малкото, падат към център-дясно, така че би било съвсем естествено да има консултации, разговори.


Вижте цялата дискусия във видеото.


Гледайте "Референдум" всеки вторник от 21:00 часа по БНТ1!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад