Пощальонът

С добри помисли от малко за многоДокументален филм

Пощальонът

Сценарий: Тонислав Христов, Любомир Цветков

Режисьор: Тонислав Христов

Оператор: Орлин Руевски

Музика: Петър Дундаков

Продуценти: Каарле Ахо, Андреа Станоева, Тонислав Христов

Продукция: Making Movies, Soul Food

В обезлюдено селце на българо-турската граница местният пощальон има своя визия за живота и света:.

" Ако стане кметски наместник е готов да приеме бежнаци отвсякъде - Сирия, Афганистан и.т.н., за да се оживи селото". Но малцината местни съселяни не го подкрепят: "Не им стигат циганите, а сега и сирийци".

И битката започва, но след новините за задушени бежанци в камион в Австрия, "враговете" стават приятели, защото хуманността е над политиката. Но пак се стига до: "А после накъде"

38-те избиратели на Голям Дервент са изправени пред трудно решение. “Голямата порта”, както селото е било наричано заради стратегическото си местоположение, отново попада в центъра на международните събития.

Това е първото населено място, през което минават търсещите убежище бежанци. Местният пощальон решава да се кандидатира за кмет, за да спаси селото, като го насели със сирийски бежанци.

Основният му опонент се бори за затваряне на границата и за връщане на комунизма. Изборите за двамата кандидати обаче не приключват след преброяването на бюлетините.

"Пощальонът" /или Good Postman/ е документален филм на Тонислав Христов, дебютирал в игралното кино с "Правилата на ергенския живот".

"Пощальонът" в Европейско кино за учащи| София Филм фест

Международен фестивал за европейско кино "Златната липа" в Стара Загора

Кампании Виж повече