Постен овчарски пай и зелена салата с киноа

Постен овчарски пай  и зелена салата с киноа
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Продукти:

Сварени картофи – 4-5 бр.
Зехтин – 2 с. л.
Индисйко орехче
Лук – 1 глава
Селъри стрък – 1 бр.
Праз – 1 бр.
Тиквичка – 2 бр.
Гъби печурки – две кутии/ 800 г
Чесън – 3-4 скилидки
Морков – 2 бр.
Консерва домати – 400 г
Дом. Пюре – 1 с. л.
Червено вино – 150 мл
Зеленчуков бульон – 200 мл
Сварена леща – 150 г
Чубрица
Кимион
Сол
Черен пипер


Приготвяне:

За да направите пълнежа, загрейте олио, запържете лука, целината и праза. След това добавете нарязаните гъби и тиквичките. Добавете и нарязания на ситно чесън. Нарежете морковите и ги добавете заедно с доматите, доматения концентрат и сварената леща. Разбъркайте и залейте с червеното вино и зеленчуковия бульон. Подправете с чубрица, кимион, черен пипер, сол. Оставете да се изпари течността.

Прехвърлете в тавичка и покрийте с намачканите сварени картофи. Печете за 15 минути на 200 градуса.

Продукти:

Маруля - 1 бр.
Бейби спанак - 1 кутия
Печени червени чушки - 1 буркан
Киноа - 1 ч. ч.
Кашу (сурово) - 50 г
Чери домати - 100 г

За дресинга:

Горчица - 2 с. л.
Мед - 2 с. л.
Соев сос - 1 ч. л.
Ябълков оцет - 1 с. л.
Зехтин - 3 с. л.
Лимон - 1 бр.
Черен пипер
Сол


Приготвяне:

Сипете 3 ч. ч. вода в тенджера на котлона и добавете щипка сол. Когато водата заври сипете киноата и варете за 10-15 минути, докато поеме цялата течност. Отстранете от котлона и разбъркайте с вилица.

Запечете кашуто на сух тиган, докато ядките добият цвят. Нарежете печените чушки на парченца. В дълбока купа поставете листата бейби спанак и накъсайте марулята. Нарежете чери доматите на половинки и прибавете в салатата. Сипете киноата и разбъркайте.

Пригответе дресинга в бурканче като смесите всички съставки, затворите бурканчето и разклатите добре докато сместа стане хомогенна. Залейте салатата с медено-горчичения дресинг и поръсете със запеченото кашу.