Продукти:
Сварени картофи – 4-5 бр.
Зехтин – 2 с. л.
Индисйко орехче
Лук – 1 глава
Селъри стрък – 1 бр.
Праз – 1 бр.
Тиквичка – 2 бр.
Гъби печурки – две кутии/ 800 г
Чесън – 3-4 скилидки
Морков – 2 бр.
Консерва домати – 400 г
Дом. Пюре – 1 с. л.
Червено вино – 150 мл
Зеленчуков бульон – 200 мл
Сварена леща – 150 г
Чубрица
Кимион
Сол
Черен пипер
Приготвяне:
За да направите пълнежа, загрейте олио, запържете лука, целината и праза. След това добавете нарязаните гъби и тиквичките. Добавете и нарязания на ситно чесън. Нарежете морковите и ги добавете заедно с доматите, доматения концентрат и сварената леща. Разбъркайте и залейте с червеното вино и зеленчуковия бульон. Подправете с чубрица, кимион, черен пипер, сол. Оставете да се изпари течността.
Прехвърлете в тавичка и покрийте с намачканите сварени картофи. Печете за 15 минути на 200 градуса.
Продукти:
Маруля - 1 бр.
Бейби спанак - 1 кутия
Печени червени чушки - 1 буркан
Киноа - 1 ч. ч.
Кашу (сурово) - 50 г
Чери домати - 100 г
За дресинга:
Горчица - 2 с. л.
Мед - 2 с. л.
Соев сос - 1 ч. л.
Ябълков оцет - 1 с. л.
Зехтин - 3 с. л.
Лимон - 1 бр.
Черен пипер
Сол
Приготвяне:
Сипете 3 ч. ч. вода в тенджера на котлона и добавете щипка сол. Когато водата заври сипете киноата и варете за 10-15 минути, докато поеме цялата течност. Отстранете от котлона и разбъркайте с вилица.
Запечете кашуто на сух тиган, докато ядките добият цвят. Нарежете печените чушки на парченца. В дълбока купа поставете листата бейби спанак и накъсайте марулята. Нарежете чери доматите на половинки и прибавете в салатата. Сипете киноата и разбъркайте.
Пригответе дресинга в бурканче като смесите всички съставки, затворите бурканчето и разклатите добре докато сместа стане хомогенна. Залейте салатата с медено-горчичения дресинг и поръсете със запеченото кашу.
Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във
Facebook
и
Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в
TikTok
Намерете ни в
Google News