Време за приготвяне: 30 мин
Нужните продукти:
300 г карфиол
300 г броколи
400 г картофи
3 скилидки чесън
връзка пресен лук
20 г пресен джинджифил
300 мл коксово мляко
3 с.л. олио
1 ч.л. кориандър на прах
2 ч.л. индийско къри
За добавката:
домати на кубчета от консерва
люта чушка
сол
щипка кафява захар
лимонов сок
пресен кориандър
джиндифил
За хляба:
250 г брашно
5 г бакпулвер
35 мл олио
75 мл леко топла вода за средно меко тесто
1 с.л. сол
1 ч.л. захар
Начин на приготвяне:
Омесете тестото за хляба като смесите всички продукти и го оставете да си почине. През това време направете кърито. Нарежете пресния лук, люта чушка, дръжките на кораиндъра, джиндифила и чесъна, и ги запържете в тиган с олио. По желание добавете червен лют пипер. Обелете и нарежете на кубчета картофите и ги сложете в тигана. Подправете с кориандър и къри. Оставете да се запържат и загасете с кокосво мляко. Оставете да покъкри до омекването на картофите. След това добавете карфиола и кроколито и оставете да покъкри на слаб огън докато водата се изпари и зеленчуците омекнат. Подправете със сол и черен пипер. Направете добавката като смесите отцедените домати от консерва с наситнената люта чушка, наситнения кориандър, настърган джиндифил, щипка кафява захар, сол и лимонов сок ка вкус. Разбъркайте. Тестото накъсайте на 7-8 топки, разточете ги с точилка на тънки питки с диаметър на
на тигана, в който ще ги печете, намажете ги с олио и ги изпечете от двете страни. Сервирайте всяка порция къри с по 1 с.л. от доматената добавката отгоре. Отстрани сложете току що изпечен хляб.
Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във
Facebook
и
Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в
TikTok
Намерете ни в
Google News