Приключенията на Авакум Захов: Приключение в полунощ

Авакум Захов е по следите на заразна ваксина...

Държава: България
Година: 1964
Времетраене: 96 минути
Приключенията на Авакум Захов: Приключение в полунощ
За продукцията

Криминална драма

По едноименната повест на Андрей Гуляшки

Сценарий: Андрей Гуляшки, Антон Маринович, Кирил Войнов
Режисьор: Антон Маринович
Оператор: Христо Вълчанов
Музика: Атанас Бояджиев

В ролите: Любомир Димитров, Весела Радоева, Георги Черкелов, Найчо Петров, Георги Попов, Иван Андонов и др.

ПРИКЛЮЧЕНИЯТА НА АВАКУМ ЗАХОВ

"През една дъждовна есен", "Приключение в полунощ" и "Спящата красавица" са три филма с истории по романите на Андрей Гуляшки от криминална поредицата "Приключенията на Авакум Захов".

Героят Авакум Захов е криминален инспектор, който често се оказва в центъра на опасни тайни и престъпления в неподозирана среда - сред интелектуалци в киното, в операта и в медицината...

ПРИКЛЮЧЕНИЕ В ПОЛУНОЩ

ФАБУЛА


Епидемия от шап се разпространява в гранична област. Населението е в паника. Изпратената ваксина не действа. Началникът на склада е намерен мъртъв. Майорът от Държавна сигурност Авакум Захов се заема с разследването на случая.

СЮЖЕТ

Анастаси Буков е ветеринарен лекар в Триград. Повикан в София за инструктаж, той отива в Центъра за борба със заразни болести. Представя се на началника на отдел "Снабдяване" - Петър Тошков, и се запознава със склададжията Венцеслав Рашков, влюбен в красивата секретарка Ирина Теофилова. Вечерта Буков се среща със своя приятел - криминалния инспектор Авакум Захов и го запознава със служителите на Центъра. На следващия ден инспекторът разбира, че в Триград диверсанти са предизвикали шапна епидемия. Ваксината в Центъра за заразни болести се оказва негодна.

Авакум Захов започва разследване, по време на което Рашков е отровен. Постепенно инспекторът започва да разплита нишките на престъплението. Установява, че директорът на Центъра - Подгоров - е във връзка с Ракит Колибаров, диверсант от Триград.

По отпечатъците от червило на чашата с отрова е открит и другият участник в престъпната група - Ирина Теофилова. Подменяйки шифрованото съобщение в тайника на диверсантите, Авакум Захов успява да залови всички престъпници едновременно...

ПРИКЛЮЧЕНИЯТА НА АВАКУМ ЗАХОВ

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад