Принцеса Лилифее

Добре дошли в Розовото царство на красотата и добрата воля! С магическа ръка принцеса Лилифее дарява щастие и лети навсякъде, оставяйки вълшебни следи с розови пеперуди и искрящи звезди. Но щастието не достига за мира между Феите. Анимационен...

Гледайте по БНТ 1 на: 27.06.2022, 14:15
Принцеса Лилифее
За продукцията

Добре дошли в Розовото царство на красотата и добрата воля! С магическа ръка принцеса Лилифее дарява щастие и лети навсякъде, оставяйки вълшебни следи с розови пеперуди и искрящи звезди. Но щастието не достига за мира между Феите.

Анимационен филм

Германия, Франция, 2009г., 70 мин.

Принцеса Лилифее живее в приказното царство Пинковия. Като всяка добра фея, тя се грижи за всички в двореца и гората и се стреми да направи всичко красиво и всички щастливи. Но обитателите на Пинковия имат проблем - безразсъдна вражда разделя Сноуфлейк, Фликър и Мистрал. Междувременно нисколетящото прасе Пъпси катастрофира в пазарни сергии и един курник. Фермерите, рибните елфи и русалките са готови да напуснат царството, ако нещата не се променят. Лилифее е тъжна. Но заедно с прасето Пъпси, таралежа Базил и жабата Карлос намират начин да върнат мира и хармонията в Пинковия.