Пук

Колко ли дълбоко е скрит "безценният бисер"Анимационен филм

Държава: България
Година: 2015
Времетраене: 75 минути
Пук
За продукцията

По едноименната приказка на Валери Петров

Сценарий: Валери Петров

Режисьор: Анри Кулев

Оператор: Светла Ганева

Музика: Любомир Денев

С гласовете на Стоян Алексиев, Ивет Минковска, Елица Черкезова, Антон Радичев, Христина Ибришимова, Петя Силянова, Линда Русева, Димитър Иванчев, Веселин Ранков

След пауза от 20 години "Пук" е новият български пълнометражен анимационен филм - ръчно рисуван. Едноименната приказка на Валери Петров е претворена на екрана - с малко игрално кино на сушата и с много майсторска анимация под водата. Историята е озвучена с гласовете на любими актьори и с 15 песни по стихове на автора.

"Пук" не е само за деца, а за всички, които не се отказват да търсят и вярват в доброто.


Докато петгодишната Лили слуша приказки по телефона, кабината неусетно се превръща в подводница и малката слушателка потъва във вълшебен /или паралелен на нашия/ свят от морските дълбини, където може би е скрита безценната перла или "бисера на доброто".

Колкото по-дълбоко Лили се спуска, толкова по-опасно става. Срещу нея са чудни и странни обитатели. Някои я приемат приятелски, други - хищно, като малки медузки с надути бузки, калкан, който много обича играта на криеница, страшен октопод и най-вече големият Хрили - най-грозната дълбоковидна риба, който изглежда много опасен.

Ясно е, че освен външно подводните обитатели се отличават и по своя капризен и непостоянен нрав, под който обаче се крие и друга "дълбочина" за Лили...