Нужните продукти:
1 език
черен чай
дафинов лист
цели зърна черен пипер
сол
За соса:
3 жълтъка
1 с.л. лимон
60 г масло
½ ч.л. сол
Пушен пипер
Доматено пюре
Сварени с кожичката картофи
Начин на приготвяне:
Сложете езика в тенджера под налягане със студена вода, ароматизирайте с дафинов лист и цели зърна черен пипер, сол. Затворете и оставете да се вари 45 мин. След това го извадете, оставете да изстине и го обелете. Нарежете го на шайби.
Опушете го, като сложите листа черен чай на дъното на уок, те ще се запалят от топлината, отгоре сложете решетка за варене на пара, в нея наредете езика, захлупете или завийте с фолио, за да не излиза димът. Изключете огъня, за да не е прекалено брутално опушването. След около 10 мин. ще имате един прекрасен пушен език.
За соса най-напред отделете жълтъците от белтъците. Разбъркайте жълтъците в купа на водна баня и постепенно добавяйте маслото на парчета, като бъркате непрекъснато, докато се получи плътен и равен сос. Тогава добавете лимонов сок и разбъркайте. Сложете доматено пюре и лют крем от чушки. Накрая овкусете със сол и черен пипер. Сервирайте езика с варени картофи и сос Шарон.
Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във
Facebook
и
Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в
TikTok
Намерете ни в
Google News