Днес готвим Пушена леща. Основно ястие с месо. Българска класика.
ПУШЕНА ЛЕЩА
Нужните продукти:
400 г пушено рагу – предварително сварено и 2 картофа сложени вътре да се варят заедно с рагуто
250 г българска леща – сварена предварително отделно
300 г моркови
300 г целина глава
300 г праз лук
300 г картофи
5-6 скилидки чесън
Бульон от варенето на месото
Червен пипер
Джоджен
Сол
Начин на приготвяне:
Сварете лещата предварително, като изхвърлите първата вода. Сварете месото, заедно с 2-3 картофа вътре и след това го обезкостете. Нарежете на малки кубчета морковите, целината и праза. Сварете ги на пара, заедно с цели скилдки чесън. След 15 минути са готови. В тенджера сложете няколко черпака бульон от варенето на месото. Към него добавете сварени картофи и ги намачкайте с вилица. Добавете сварената и отцедена леща, разбъркайте и оставете да поври. След това добавете сварените на пара зеленчуци. Оставете всичко да поври заедно. Овкусете лещата с джоджен, сол и червен пипер. Сервирайте я като сложите отгоре от пушеното рагу.