Време за приготвяне: 60 мин.
Нужните продукти:
1 цяло пиле
олио или зехтин
70 г масло
едър червен пипер
пушен червен пипер
300-400 г ориз арборио
пресен лук
пресен чесън
пресен девисил и магданоз
1 връзка рукола
каперси
вино розе или бяло
пармезан
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Пилето обезкостете, през гърба. Намажете го с олио, сол и едър червен пипер, по желание може и да е лют. Запечатайте го от всички страни на барбекю. След това го сложете в керамичен съд за печене заедно с няколко парчета масло, поръсете с пушен пипер и печете на 180 C във фурна, за 30-45 мин. След като пилето е изпечено и го извадите от фурната го намажете със студено масло. Костите сварете на бульон заедно с дръжки от магданоз, девисил и пера от лука и чесъна. В тиган на котлона задушете в масло и зехтин наситнените магданоз, девисил, пресен лук и чесън. Добавете каперси, сол и черен пипер. Изсипете и черпак бульон. Ризотото пригответе като измиете ориза арборио, оцъклете го в сух тиган с малко олио или зехтин, добавете вино розе, постепенно доливайте бульон докато го абсорбира, сложете задушените зелении към края на готвенето, подправете със сол и черен пипер и монтирайте с масло и пармезан. Поръсете ризотото с наситнен магданоз и девисил и разбъркайте. Махнете от огъня. Сервирайте пилето върху ризотото и поръсете отгоре с рукола.
Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във
Facebook
и
Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в
TikTok
Намерете ни в
Google News