Пясъчен часовник

Съвременна притча за неземната любов...

Държава: България
Година: 1999
Времетраене: 61 минути
Пясъчен часовник
За продукцията

Драма

По разказа "Случаят в Соколники" на Людмила Петрушевская

Сценарий: Георги Дюлгеров, Людмила Петрушевская

Режисьор Георги Дюлгеров

Оператори: Георги Богданов, Борис Мисирков

Музика: Асен Аврамов

Художник: Кирил Златков

В ролите: Владимир Пенев, Мария Сапунджиева, Валентин Гошев, Вълчо Камарашев, Мария Статулова, Весела Казакова, Венцислав Василев, Крикор Хугасян, Мая Виткова, Васил Каменов и др.

"Вярата народна ни учи, че има видими и невидим свят. Което се излее от единия, отива в другия". Димитър Маринов, "Жива старина"

Чрез български фолклорни образи, населяващи света между небето и земята, се търси отговор на вечния въпрос за доброто и злото в условията на нашето съвремие.

Леда е моделиер и търси инвестиции. Приятелка я свързва със Сокола - мафиотски бос, неин бивш съученик и приятел. Сокола е поканен на ревю, където Леда показва новата си колекция. Междувременно е преследван, съдружникът му - убит, а колата му - взривена. Все пак, тя успява да изпроси пари, като се отблагодарява със сексуална услуга, по време на която у нея остава копче от дрехата му. Разделят се, а на сутринта моделиерката разбира, че Сокола и двамата му бодигарда са починали при катастрофа. Отива в ателието си, където пристига самият Сокол с едно куче и тя вярва на скалъпената история, че е оцелял по чудо. Всъщност, той се е превърнал в Плътеник. В търсене на начин да го скрие и защити, Леда забравя за обещаните пари и решава да скрие и последното доказателство за оживяването му. Заравя дрехите, а заедно с тях и копчето, което го е върнало отново при нея. Така Плътеникът се качва на небето, защото с любов е погребан. За Леда остава трудното ежедневие, тежката тайна и неземната любов, до която се е докоснала.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад