Раят на дамите

По-добри в бизнеса отколкото в любовта?Телевизионен сериен филм

Държава: Италия
Година: 2015
Времетраене: 50 минути
За продукцията
Всички епизоди

По едноименния роман на Емил Зола

Режисьор: Моника Вуло

В ролите: Джузепе Дзено, Джуди бошеми, Алесандър Терсини, Лорена Качаторе и др.

През 50-те години на ХХ век в Милано отваря врати нов моден магазин.


"Раят на дамите" крие по нещо за всеки персонаж и всеки вкус. Отхвърлена любов, невъзможен избор и вечна надежда са сякаш във фона на атмосферата, която събира героите на едно притегателно място за суетата във време на голяма търговска промяна.

Сериалът е по "бохемския" роман на Емил Зола, издаден през 1882 във Франция и през 1886 в Англия. Историята засяга промяна в пазара с тенденция в полза на големия магазин /днес МОЛ/ срещу тези на дребните търговци. В центъра на търговския обрат е съдбата на жена, която освен красива е и смела.

"Тя даже не е виждала морето, но носи Слънцето..." Така Тереза Йорио влиза в италианския "Рай на дамите" - новооткрит магазин за мода и лукс. Напуснала е родната Сицилия заради изневяра на годеника си и пристига да живее при чичо си в Милано, който все още вярва, че племенницата му може да прости и да се върне. Но Тереза попада на на централно място във важен момент.

Икономическото чудо в Италия от 50-те година на ХХ век е на гребена на надеждата - с работа за всеки и увереност в бъдешето. Променят се навиците и на търговците, и на клиентите. Ситуацията изисква нещо ново, непознато досега и то се появава в сърцето на Милано. Там отваря врати сборен магазин за дрехи, козметика и аксесоари.

Основател и собственик е Пиетро Мори - красив мъж с авантюристичен дух, тайно минало, сложни любовни отношения и няколко врагове. Сдържан, едновременно властен и великодушен, Мори е живял в САЩ, преди да се завърне в Италия с нов поглед към търговията и рекламата.

Виторио Конти е другият важен фактор за кампанията и в живота на Тереза. Виторио има големи идеи, силни чувства и трудни отношения с брат си.

Работещите в магазина са предимно жени - красиви, приветливи и усмихнати. Техен шеф е господин Мантовани - строг и безкомпромисен, той някога е изгубил дъщеря си. Опасна за бизнеса е не само конкуренцията с дрехи на Комендатор Бертоне, но и новата интимна връзка на собственика Мори с примамливата Андреина и тъмната история на фондация "Мандели".


Никой не е съвършен и не само това поддържа интригата в "Раят на дамите". Изкушения, непостоянство и тайни се редуват с последствия от ревност, лъжи и скандали. Сред всички образи се отличава личността на Тереза Йори, която не прави лесен избор нито в гардероба, нито в любовта.

След два успешни сезона по Италианската телевизия RAI, продукцията "Раят на дамите" - от ситуираната в Париж медийна компания Banijay Group, става многосерийна драма с трети и четвърти сезон до 2019.

*Преди Италия романът на Зола има и британска адаптация /"Ladies’ Paradise"/ в минисериал на БиБиСи с два сезона /2012-2013/. Първата френска екранизация е от военната 1943 година с режисьор Андре Каят, Мишел Симон в главната роля и германски продуцент -"Континентал".

*Златна Романова

Il Paradiso delle signore RAI

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад