Реална опасност

Войната с наркокартелите е във властта. Правителството зависи от печалбите.Трилър

Държава: САЩ
Година: 1994
Времетраене: 141 минути
За продукцията

По романа на Том Кланси

Режисьор Филип Нойс

В ролите: Харисън Форд, Уилям Дефо, Ан Арчър, Жоаким Де Алмейда, Хенри Черни, Бенджамин Брат, Харис Юлин, Доналд Мофат, Мигел Сандовал и др.


След "Патриотични игри" Харисън Форд продължава с романите на Том Кланси като агент Джак Райън в "Реална опасност" и "Всички страхове"

Героят Ернесто Ескобедо е прототип на световния наркобос Пабло Ескобар, оглавявал картела Медилин през 80-те. Ескобар не доживява премиерата на филма.


Джак Райън е по следите на "лошите момчета", този път - в самото правителство. Когато адмирал Джеймс Гриър се разболява от рак, Джак е назначен за заместник шеф на ЦРУ. Едва встъпил в новата длъжност, агентът е призован да разследва убийство на семейство - приятели на президента. Намерени са на яхта, открита от бреговата охрана. Версията е за връзка с наркокартела КАЛИ в Колумбия. Бизнесменът е "изпрал" и присвоил 650 млн. долара. Президентът обявява, че "картелът е реална опасност за сигурността на страната". Джак Райън заминава за Богота и с пристигането го чакат две новини: таен военен екип и нови жертви... Истината е прикрита и опасна не само за кариерата му.

Номинации "Оскар" за звук и ефекти /1995/

Номинация "Сатурн" за най-добър екшън от Американските награди за фантастични и филми на ужасите /2004/