Битката за президент дни преди балотажа

Битката за президент дни преди балотажа
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Тази вечер в "Референдум" с водещ Добрина Чешмеджиева:

Позиции и прогнози за изхода от надпреварата. Възможен ли е обрат? Започна ли преформатиране на политическото пространство? Ще се стигне ли до предсрочни парламентарни избори? Гости в студиото са представители на партиите и инициативния комитет, издигнали двамата кандидати, които отиват на втори тур на президентските избори.

Участниците в дебата са:

Представителите на Предизборния щаб на ИК, издигнал ген. Румен Радев:

vlcsnap-2016-11-08-21h27m31s255 Елена Йончева – журналист, член на Инициативния комитет. Най-важният извод от гласуването в неделя за Йончева е, че то не е било партийно. Това, наистина, е бил вотът на народа: хората са гласували за президент на всички българи. За това журналистката съди не само по резултатите от социологическите проучвания, но и по настроенията на хора с различни политически пристрастия. Йончева подчерта, че хората вече осъзнават разликата между президентски и парламентарни избори. Време в България да се обърнем не към политиците, да изберем човек, който няма зависимости, убедена е Йончева.

vlcsnap-2016-11-08-21h28m56s84Крум Зарков – член на ИБ на БСП и член на Инициативния комитет. Той обнадежден, че в страната ни „нещо може да се промени, че нещата не са предначертани, че един достоен човек може да излезе на политически терен и да се представи много достойно".

Представителите на партия ГЕРБ:

vlcsnap-2016-11-08-21h27m41s104Томислав Дончев - член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и вицепремиер по европейските фондове и икономическата политика. „Не се е случило нито нещо толкова ново, нито особено съдбоносно, за да се правят такива ключови изводи… Покрай избори всички масово пощуряват, особено тези, които се занимават с тях“.  Що се отнася до партийната кандидатура за президент, каквато е тази на Цецка Цачева, Дончев подчерта, че предимството при нея е , че отговорност носи не само кандидатът, но и всички останали от партията. И добави: каквито и слабости да е имало в политиката на ГЕРБ, партията винаги е понасяла отговорността си.

vlcsnap-2016-11-08-21h30m05s250Георг Георгиев – член на предизборния щаб на ГЕРБ и лидер на Младежкия ГЕРБ. За него първият и най-очевиден извод от първия тур е, че предстои балотаж и на този балотаж той смята, че резултатите ще бъдат други. Той се надява, че „младите активни българи ще покажат с гласа си кой заслужава да бъде следващият президент на републиката“. Според Георгиев вторият тур ще постави разграничителната линия между идеологията и ценностите.

От  „Референдум“ научаваме интересни данни от проучвания на Алфа рисърч, направени специално за това издание на предаването. Тулкуваме резултатите от първия тур, говорим за стратегиите в оставащите последни дни преди финала на президентската надпревара. Говорим и за това доколко е възможно да се промени политическата картина в страната и каква е вероятността от предсрочни парламентарни избори. Имаме проучване и на тази тема.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад