Резерват за розови пеликани

Шест момчета с малко опит и много килограми. Техният единствен и опасен враг е ...гладът

Държава: България
Година: 2003
Времетраене: 87 минути
Резерват за розови пеликани
За продукцията

Комедия

Сценарий: Ивайло Джамбазов, Ивайло Пенчев, Костадин Костадинов
Режисьор: Ивайло Джамбазов
Оператор: Ивайло Пенчев
Художник: Олга Афиногенова
Музика: Кирил Илиевски, Константин Илиевски

В ролите: Кръстьо Лафазанов, Теодор Елмазов, Иван Джамбазов, Даниела Кръстева, Валентин Ганев, Десислава Тенекеджиева, Валентин Танев, Стефан Щерев, Георги Къркеланов, Теодор Донев, Константин Чичев, Христа Николова, Кристиян Арсов, Михаил Цапов и др.

СЮЖЕТ

В стара крепост на брега на река Дунав фондация "Метев" организира лечение на детско затлъстяване. Шест дебели момчета заедно се борят с... глада в санаториум за отслабване. Трудностите ги каляват. Неусетно осъзнават значението на приятелството и се превръщат в малки мъже...

Родителите на Илко го връщат отново в санаториума, където го посрещат приятелите му Ярослав и Емил. Единствената цел на децата е търсенето на храна. Това ги среща с бай Ангел, на когото помагат, като цепят дърва и ловят риба, а той им дава по нещо за ядене. Възрастният мъж им разказва за розовите пеликани, чиито резерват се намира наблизо.

От санаториума организират екскурзия до там, но децата не се запознават с животните в естествената им среда, а само с научни теории и фотоси. Резерватът е на същата фондация "Метев" и в него има инкубатор за пеликанови яйца, които са голям деликатес. Една нощ момчетата решават посетят мястото сами. Отвързват една лодка и се спускат по течението.

Скрити до сградата на резервата, малчуганите разбират, че Метев изнася яйцата, които е взел от гнездата на пеликаните. Тогава Емил, Илко и Ярослав ги връщат на птиците. Децата са щастливи, макар и гладни.

....Историята продължава в Легенда за Белия глиган

Специалната награда на журито за оригинално постижение в телевизионното игрално кино за деца и юноши от ХVIII фестивал "Златната ракла" в Пловдив /2003/

Акценти
Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад