Въпреки зимата ще почувстваме лятното настроение от гостуването на "Бързо, лесно, вкусно" в Несебър на Голяма Богородица. 15 август е и официален празник на града. По този повод водещият на предаването Ути Бъчваров, заедно с помощници, сготви рибена чорба в най-големия казан в България - копие на този в магерницата на българския манастир "Свети Георги" в Атонската Света гора.
"Успяхме да обелим 60-70 кг картофки, петдесетина кг лук, около 40 кг моркови, поне 15 кг целина, транжирах 5-6 цели толстолоба, значи около 100 кг риба, и този красавец, който е 60 кг" - обобщи водещият. Така в огромния 700- литров съд се получиха близо 2000 порции от курбана, твърди Ути Бъчваров.
Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във
Facebook
и
Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в
TikTok
Намерете ни в
Google News