Нужните продукти:
2 патешки бутчета
250 г ориз за ризото
1/3 глава фенел
2-3 скилидки чесън
2 тиквички
1 глава червен лук
щипка кафява захар
зехтин
50 г пушен кашкавал
патешки бульон
пиян конфитюр за сервирането
Начин на приготвяне:
Изрежете мазнината от патешките бутчета и я сложете в тиган на тих огън да се разтопи заедно с няколко клончета розмарин.
Бутчетата обезкостете. Поръсете го с черен пипер, морска сол, малко захар с карамел и ванилия. Сложете бутчетата в глинен съд, полейте с разтопената патешка мазнина и го печете на фурна на 110-120 C за 2 часа.
За ризото най-напред наситнете фенела и чесъна и ги запържете в тиган със зехтин.
Извадете ги. В същия тиган запържете ориза. Добавете запържения фенел с чесън, вишновка и бульона от патицата. Оставете го да поеме бульона.
Махнете семето на тиквичките и ги нарежете на кубета, червения лук наситнете.
Запържете ги в тиган със зехтин, след това ги извадете.
Сложете тиквичките и лука в ризотото.
Накрая го сгъстете в настърган пушен кашкавал.
Извадете патешкото месо от фурната, нарежете го на порции, ако е необходимо и го запържете в сух тиган, да хване коричка от всички страни.
Сервирайте като сложите канапе от ризотото и върху него парче патешко, полейте с малко пиян конфитюр.
Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във
Facebook
и
Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в
TikTok
Намерете ни в
Google News