Време за приготвяне: 60 минути
Нужните продукти:
1 кг джолани - най-добре задни, могат да се купят обезкостени
брашно
сол и черен пипер
слио за пърженето
зехтин
200 г дупета от колбаси /чоризо, хамон/
1 люта чушка
2-3 скилидки чесън
1-2 консерви домати на кубчета
60-70 г сушени домати
1 с.л. каперси
червен пипер
кимион
захар
едра паста за сервирането
Начин на приготвяне:
Обезкостете джоланите обезкостете, ако са с кокал. Направете ги леко рошави, като отгоре ги прорежете с нож, за да станат като на баклавички. Поръсете ги със сол и черен пипер, оваляйте ги в брашно и ги запържете в тиган с олио на силен огън. Преместете ги в тавичка и ги печете във фурната за 20-30 минути.
В това време пригответе соса като в същия тиган без да го миете сложете малко зехтин и запържете скилидките чесън, наситнете и лютите чушки. Наситнете дупета от колбаси и ги запържите в тигана. Добавете доматите от консерва, наситнени сушени домати, сол, червен пипер /най-добре пушен/, захар, кимион, наситнени каперси, сухи подправки по желание. Оставете соса да се посгъсти.
Сварете пастата, отцедете я и я добавете в соса, разбъркайте хубаво.
Извадете джоланите от фурната и ги пуснете в соса, оставете да поврат, махнете от котлона и ги сервирайте, поръсени с настърган пармезан.
Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във
Facebook
и
Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в
TikTok
Намерете ни в
Google News