Розовата пантера 2

Очаквай неочакваното!Комедия

Държава: САЩ
Година: 2009
Времетраене: 92 минути
Розовата пантера 2
За продукцията

Режисьор Харълд Цварт

В ролите: Стив Мартин, Жан Рено, Емили Мортимър, Анди Гарсия, Алфред Молина, Лили Томлин, Джереми Айрънс, Джон Клийз и др.


Стив Мартин се завръща в ролята на инспектор Жак Клюзо заедно с "най-добрите детективи" в света по следите на "Розовата пантера".

"Розовата пантера" е име на диамант, който е откраднат в "Розовата пантера" (1963), "Завръщането на Розовата пантера" (1975), "Следите на Розовата пантера"(1982) и "Розовата пантера" (2006). В този филм скъпоценният камък се съхранява в Националния музей на реална страна - Франция, вместо във въображаемата Лугаш. И нито един от филмите няма нищо общо с едноименния анимационен герой.


След решаването на загадката около последното изчезване на диаманта "Розовата пантера" Жак Клюзо е преназначен да издава пътни актове далече от очите на своя шеф инспектор Драйфус. За нещастие, скъпоценният камък отново е откраднат заедно с други антики в серия от кражби по света. Правителствата на Великобритания, Италия, Япония, Испания и Франция сформират екип от топ-детективи за борба с "обирното торнадо" и не подозират къде се крие най-големият им кошмар.