Време за приготвяне: 90 мин
Нужните продукти:
1 и ½ кг свински врат цял
100 г фурми
3 стръка праз
2-3 сухи чушки
1 суха люта чушка
50-100 г орехи
1 кг картофи
олио
червен пипер
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Разлистете свинския врат да стане на един пласт. Разчукайте го през найлон. Овкусете със сол и черен пипер.
Нарежете праз и го запържете в тиган с малко олио.
Добавете нарязани сухи чушки, люта чушка и орехи.
Махнете костилките на фурмите, нарежете ги на ситно и ги добавете в тигана.
Запържете за още 5 мин, изсипете плънката върху разчуканото месо.
Навийте го на руло и го сложете в тава или глинен съд.
Пуснете отстрани няколко картофа. Покрийте с навлажнена хартия за печене.
Печете на фурна на 170 C за около 1 час.
Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във
Facebook
и
Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в
TikTok
Намерете ни в
Google News